Ζαχαρομηλα: Αρωμα παραδοσης

12:53


Υλικά:
2 κούπες ζάχαρη
3/4 κούπας νερό 
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
8 μηλαράκια (φιρίκια) 
8 ξυλάκια κανέλας
10 καραμέλες "δυο-δυο" με άρωμα μαστίχα (προαιρετικά)


Εκτέλεση:
Βάζουμε την ζάχαρη, το νερό, τις καραμέλες και το χρώμα να βράσουν. Μόλις αρχίσουν να βράζουν χαμηλώνουμε την φωτιά σε μεσαία ένταση και συνεχίζουμε τον βρασμό για 25-30 λεπτά ούτως ότου να έχουμε ένα παχύρευστο σιρόπι (καραμέλα). 
Πλένουμε τα μηλαράκια μας τα σκουπίζουμε με μια πετσέτα και και τα τρυπάμε στο κοτσάνι τους με τα ξυλάκια κανέλας ώστε να μπορούμε να τα κρατάμε. Τα βουτάμε στην ζεστή καραμέλα και τα αφήνουμε πάνω σε μια λαδόκολλα να σταθεροποιηθούν. Προσέχουμε να τα βουτήξουμε καλά στο  σιρόπι ώστε να καλυφθούν ολόκληρα και ομοιόμορφα. 


Τα ζαχαρόμηλα σίγουρα θυμίζουν σε όλους τα παιδικά τους χρόνια. Στέκονταν κατακόκκινα δίπλα στο παστέλι, τα γλυφιτζούρια και το μαλλί της γριάς στα εορταστικά πανηγύρια και στις εθνικές εορτές. Ξετρέλαιναν μικρούς και μεγάλους, είναι το μόνο σίγουρο. Παραδοσιακά γλυκίσματα σαν και αυτό τείνουν να εκλείψουν γι'αυτό το λόγο σας δίνω την συνταγή. Το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Με τις καραμέλες με γεύση μαστίχα μπορείτε να τους δώσετε ακόμη περισσότερο άρωμα. Καλή επιτυχία..@PanDora



You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Like us on Facebook