Μπισκοτακια Ραβε-Ξηλωνε!

04:21


Υλικά:
1 κούπα ζάχαρη
250 gr βούτυρο 
5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κρόκους αυγού
10 κουταλιές της σούπας γάλα

Εκτέλεση:
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη και έπειτα ρίχνουμε τους κρόκους έναν-έναν. Αφού χτυπηθούν καλά προσθέτουμε το γάλα και το αλεύρι. Αφήνουμε την ζύμη 30 λεπτά στο ψυγείο. Έπειτα ανοίγουμε την ζύμη (όχι πολύ παχιά) και με το καπάκι ενός μπουκαλιού κόβουμε τα κουμπάκια. Για να ανοίξουμε τις τρυπούλες χρησιμοποιούμε ένα καλαμάκι. Βάζουμε τα κουμπάκια σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.


Τα κουμπάκια μας μπορούμε να τα κάνουμε και σοκολατένια βάζοντας στο μείγμα 2 κουταλιές της σούπας κακάο που το ρίχνουμε κοσκινισμένο μαζί με το αλεύρι. Πρέπει να προσέξουμε να ανοίξουμε με το καλαμάκι τις τρυπούλες αρκετά μεγάλες γιατί με το ψήσιμο θα κλείσουν ελαφρώς. Μπορούμε να τα περάσουμε σε κορδελίτσα ή να τα ράψουμε σε ύφασμα. Βάλτε την φαντασία σας να δουλέψει και περιμένω τις δικές σας ιδέες...Λοιπόν, πιάστε βελόνα και κλωστή και φτιάξτε μπισκοτάκια. Κοπτική ραπτική...στη κουζίνα...!@PanDora




You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Like us on Facebook