Παραδοσιακα Χιωτικα Μακαρονια

02:23



Υλικά:
300 gr αλεύρι σκληρό
300 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
3 κουταλιές της σούπας λάδι
περίπου 150-200 ml νερό

Εκτέλεση:
Σε μια ένα μπόλ βάζουμε τα στερεά υλικά, στο κέντρο τους κάνουμε ένα άνοιγμα και ρίχνουμε το λάδι. Έπειτα σιγά σιγά το νερό φέρνοντας το αλεύρι προς το κέντρο ούτως ώστε να φτιάξουμε μια λεία ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας. Κάνοyμε την ζύμη μικρά μπαλάκια (όπως στην φώτο) και την βάζουμε γύρω από ένα ξυλάκι για σουβλάκι. Με τα χέρια μας την ανοίγουμε, βγάζουμε το μακαρόνι από το ξυλάκι και το βάζουμε σε αλευρωμένο ταψί. Με τον ίδιο τρόπο συνεχίζουμε και με την υπόλοιπη ζύμη. Στρώνουμε τα ζυμαρικά στο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο και τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Στη συνέχεια, τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για περίπου 15 λεπτά ανάλογα το πάχος τους ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσουν στην κατσαρόλα. Τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε σε καυτό λάδι. Σερβίρονται ζεστά!


Τα ζυμαρικά αυτά είναι καθαρά παραδοσιακή χιώτικη συνταγή. Φτιάχνονται σχεδόν σε όλα τα χωριά του νησιού μας και σερβίρονται ιδανικά με παραδοσιακό χωριάτικο τυρί και κόκορα κοκκινιστό. Αν δεν είχατε την ευκαιρία να επισκεφτείτε το νησί μας (προς το παρόν τουλάχιστον, γιατί μια επίσκεψη αξίζει τον κόπο) μπορείτε να τα δοκιμάσετε στο σπίτι. Μια δοκιμή θα σας πείσει...@PanDora



You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Like us on Facebook