Τσουρεκακια brioche!

23:53



Υλικά:
2 κούπες χλιαρό γάλα full 
150 gr βούτυρο φρέσκο
1 κούπα ζάχαρη
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
3/4 κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι
2 αυγά
8 κούπες αλεύρι για τσουρέκι

Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη πολύ καλά. Μετά ρίχνουμε το βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου) και τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε την ζύμη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Αφού διπλασιάσει τον όγκο της φτιάχνουμε κοτσίδες και τις βάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Βάζουμε τα ταψιά σε ζεστό μέρος αφήνοντας τα τσουρέκια να φουσκώσουν και πάλι. Έπειτα τα αλείφουμε με αυγό (προαιρετικά) και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 20-25 λεπτά (ανάλογα το μέγεθος) μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Πρόκειται για μια συνταγή που βρήκα πριν από χρόνια σε ένα γαλλικό site. Ως γνωστόν οι Γάλλοι φημίζονται για τα brioche τους οπότε είπα να δοκιμάσω να φτιάξω. Από τότε δεν δοκίμασα κάτι άλλο σε τσουρέκι. Αυτό που κάνει ιδιαίτερη αυτή την συνταγή είναι τα λίγα αυγά που περιέχει. Συνήθως οι συνταγές για τσουρέκι έχουν πάρα πολλά αυγά. Αξίζει να την δοκιμάσετε.... @PanDora

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Like us on Facebook