Τυροπιτακια...της σταχτοπουτας!

22:33


Υλικά:
500 kg κολοκύθα κίτρινη
300 gr φέτα πικάντικη
Αλατοπίπερο
Για την ζύμη:
100 gr μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
150ml σπορέλαιο
500 gr αλεύρι Up
200 gr στραγγιστό γιαούρτι 2%
1 φακελάκι baking powder
1 αυγό για άλειμμα
σουσάμι

Εκτέλεση:
Μια μέρα πριν τρίβουμε την κολοκύθα και την βάζουμε στο σουρωτήρι με λίγο αλάτι πιέζοντας την ανά τακτά χρονικά διαστήματα να βγάλει τα υγρά της. Έπειτα, την βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με φέτα και μπόλικο αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά.
Για την ζύμη: Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη. Αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί. Ανοίγουμε φύλλο πάχους 1cm και με ένα ποτήρι κόβουμε δίσκους. Τους γεμίζουμε με την γέμιση κολοκύθας και τους κλείνουμε με ένα πιρούνι. Βάζουμε τα πιτάκια μας σε ένα ταψί με λαδόκολλα, τα αλείφουμε με αυγό και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν. 


Η κίτρινη κολοκύθα είναι απόλυτα συνδεδεμένη με το παραμύθι την σταχτοπούτας και το αμερικάνικο έθιμο του Halloween. Όμως, περισσότερο την ξέρουμε από φωτογραφίες παρά από γεύση. Παρόλο που αφθονεί στην ελληνική γη, η χρήση της είναι περιορισμένη από της νέες νοικοκυρές. Καιρός να εντάξουμε την κολοκύθα στην κουζίνα μας.
Η κολοκύθα είναι πλούσια πηγή βιταμινών, μεταλλικών στοιχείων και άλλων θρεπτικών συστατικών που έχουν σημαντικά οφέλη για την υγεία μας. Η γεύση της ταιριάζει εξίσου σε γλυκές και αρμυρές συνταγές.Μια δοκιμή θα σας πείσει...@PanDora



You Might Also Like

1 comments

Popular Posts

Like us on Facebook