Η μαστιχα..στην κουζινα!

00:15


Ως κάτοικος Χίου δεν θα μπορούσα να μην χρησιμοποιώ στην κουζίνα μου και όχι μόνο αυτό τον θησαυρό πού μας χάρισε ο τόπος μας. Χρησιμοποιείται στην παρασκευή φαγητού και δίνει ιδιαίτερη γεύση στα φαγητά μας. 
 Η μαστίχα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην μαγειρική κυρίως ως σκόνη την οποία μπορούμε να αγοράσουμε ή να την φτιάξουμε μόνη μας κοπανώντας κόκκους μαστίχας στο γουδί. Η χρήση της στη μαγειρική πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτική όσον αφορά την ποσότητα γιατί το φαγητό μπορεί να πικρίσει.  Μισό κουταλάκι του γλυκού σκόνη μαστίχας, 2-3 σταγόνες απόσταγμα ή 1 σφηνάκι λικέρ μαστίχας είναι αρκετά για 4-5 μερίδες φαγητού.
Επίσης, το ελαιόλαδο με μαστίχα με το ιδιαίτερα χαρακτηριστικό άρωμα του είναι τέλειο για την παρασκευή dip και για dressing σε σαλάτες. Μπορούμε να το φτιάξουμε ζεσταίνοντας σε ένα τηγάνι μία κούπα ελαιόλαδο με μια κουταλιά της σούπας κοπανισμένη μαστίχα. Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι αυτή να λιώσει και να ενσωματωθεί στο μείγμα. 
Ακόμη, το μαστιχόνερο είναι ένα φυσικό φάρμακο για το στομάχι καθώς συμβάλει επίσης και στην μείωση της χοληστερίνης και του ζαχάρου. Σε ένα μπουκάλι νερό βάζουμε λίγο σκόνη μαστίχας και αναμειγνύουμε καλά.
Τέλος, το απλό μάσημα της μαστίχας είναι ωφέλιμο για τα δόντια και τη στοματική υγιεινή, ενώ βοηθά στην πέψη των τροφών.


Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το μοναδικό προϊόν στο κόσμο μπορείτε να βρείτε εδώ: http://www.katarraktisvillage.com/p/blog-page_02.html#.VWMvl0_tmko 

 photo by: www.invitromagazine.gr/ www.gummastic.gr


You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Like us on Facebook